אוכל איטלקי – מה אסור לפספס בנופש באיטליה?

רבות סופר על טיבו של המטבח האיטלקי, אך אין חכם כבעל ניסיון, אז יצאנו לטעום. בשורות הבאות נשתף מעט על החוויה הקולינארית שמציעה לנופשים ולתיירים ארץ המגף, הלא היא איטליה.

יצאתם לנופש קצר באיטליה, ואתם מחפשים אחר מקומות בהם תוכלו ליהנות מהמטבח האיטלקי, מסעדות המגישות אוכל איטלקי כמו בספר, להלן ההמלצות, חם חם מפי סוקרי השטח, שזה עתה שבו מאיטליה, עם רשמים ידועים, וגם כאלה מפתיעים, לגבי המקומות שאסור לפספס באיטליה, כאשר תרים אחר מסעדות ומקומות לשבת בהם, לשבוע מהארוחות והמאכלים המוגשים, וכמובן נקודות תיירות שיגרמו לכם הנאה מכל ביס.

  • לרומנטיקנים – מסעדת La Giostra Restaurant. מיקום: בעיר פירנצה. לאוהבי פסטות ויין לאור נרות, חייבים לנסות! המקום מציג שפע מכובד של מנות באווירת טוסקנה. יש לברר מראש שעות פתיחה, ומולץ להזמין מקום מראש, על מנת לתפוס מקום ישיבה מרהיב בדיוק כמו שהמקום מציע בתוך מבנה עתיק מהמאה השש עשרה.
  • למחפשי כוכבי "מישלן" – אניני טעם ומביני עניין באוכל איטלקי משובח, סועדים שמכירים בנוכחות כוכבי מישלן במסעדה, חייבים לבקר במסעדת הגורמה האיטלקית Frankrizzuti הממוקמת בעיר פוטנזה. כל המילים המתארות אוכל איטלקי המוגש ברמת שפים מובילים תמצאו במקום.
  • למשפחות – יצאתם לנופש משפחתי באגם גארדה, צפון איטליה, וכעת מחפשים איפה לשבת לאכול עם המשפחה, במקום שייזכר גם עם שובכם לישראל? רשמו לפניכם מסעדת La Rotunda בעיר סירמיונה, השוכנת בחופו של אגם גארדה. תודו לנו אחר כך! ללקק את האצבעות.

יש לציין כי באיטליה זמני הגשת אוכל מיוחדים, לכן מומלץ לברר שעות פתיחה, וזמני הגשת מנות וארוחות בטרם הגעה למקום.

מאכלים מהמטבח האיטלקי שנמצאים בכל בית

חזרתם מהחופשה באיטליה, ונשאר לכם טעם של עוד? בואו להכיר מאכלים איטלקיים שרבים אוהבים להתפנק ולאכול אותם בכל הזדמנות. אך לא כל הסועדים יודעים כי המאכל האהוב עליהם, מגיע ישירות מאיטליה, מהמטבח האיטלקי. להלן מאכלים מובילים בישראל, המראים נוכחות בכל ארוחה משפחתית, במסעדות ומלונות. אוכל איטלקי עם מכנה משותף בין כל טעמיו, כל המתכונים והתבשילים שנציין, עשו עלייה לארץ הקודש מאיטליה:

  • פסטה – קמח, מים וביצים (באיטלקית "בצק") המרכיבים אינספור מתכונים שמגיעים בצורות שונות. ומעניקים טעם שונה ומיוחד בכל ביס.
  • לזניה – מנה איטלקית המורכבת מדפי פסטה. יכולה להיות מוגשת כמנה בשרית וכן כמנה חלבית בהתאם למילוי בין דפי הפסטה.
  • רביולי – להיט נוסף שמגיע מהמטבח האיטלקי וגם הוא מורכב מדפי פסטה אך בצורה שונה ועם מילוי בכיוון אחר. ניתן למלא את הרביולי בכל העולה על הדימיון.
  • ריזוטו – מנה מסורתית שעולה בקנה אחד עם המילה "אוכל איטלקי". תבשיל על בסיס אורז והמון טעם ששמור לאיטליה.
  • אוסובוקו – תבשיל בשרי שמקורו במילאנו. מומלץ להגשה לצד ירקות ויין.

ולקינוח… אמרת איטליה אמרת גלידה

סיום מושלם לארוחה איטלקית בארץ המגף או סתם כפינוק כי אסור לפספס, גלידה איטלקית. אל תעזבו את איטליה לפני שטעמתם את טעמי הגלידות המיוחדים ששמורים לאיטליה.