גלידות תוצרת איטליה עושות עליה

איטליה הינה המקום אליו כדאי לנסוע אם אתם אניני טעם. אתם תוכלו להתרפק על אומנות והיסטוריה מרתקת, לבקר במקומות עם עבודות אומנות ידועות שם כמו בכנסיה הסיסטינית שם ישנן יצירות עוצרות נשימה. אחרי כל הסיורים והטיולים בין כל האטרקציות אתם חייבים לעצמכם להתרפק על האוכל הטעים של האיטלקים.

 

פיצה נאפוליטנה, רוטב בולונז, גבינת מוצרלה עשירה, לינגוויני או פטוצ'יני, כולם מאכלים שהינם נגזרות ממקומות באיטליה ומן התרבות הנפלאה שלה.

הגיע הזמן לקינוח איטלקי
לאחר כל הארוחות הטעימות יש מקום גם לקינוחים האיטלקיים כמו פנה קוטה או טירמיסו. אולם ביום עם שמש חמימה אין דבר יותר מרענן מאשר שלגונים או גלידה איטלקית טעימה וצוננת. הגלידה האיטלקית כבר קנתה לעצמה שם בכל רחבי העולם של גלידה איכותית וטעימה במיוחד.

מה אתם יודעים על ג'לאטו?
גלידה נקראת באיטלקית ג'לאטו ואת השלט הזה תמצאו בהרבה מקומות ברחבי הערים האיטלקיות, ובכניסה אל המקום יעמדו הרבה איטלקים נלהבים, מבוגרים וילדים כאחד , על מנת ללקק את המעדן הקריר , פיתרון מושלם בימים החמים של השנה שמזכירים במקצת את ימי הקיץ הישראליים.

האם ידעתם כי רוב הגלידות האיטלקיות מיוצרות באופן ידני ולא על די מכונה כמו בגלידריות המערביות הגדולות?

הגלידריות הינן בייצור ביתי ויחד עם עבודה ידנית נוצרת הגלידה הכי טעימה שאי פעם יצא לכם לטעום! למרבה הפלא בגלידה האיטלקית המסורתית ישנם אחוזי שומן נמוכים לעומת הגלידות הרגילות אליהן הורגלנו , בניגוד למצופה מגלידה כה טעימה…

מה מייחד את הגלידה האיטלקית?
הדבר המופלא בגלידות אשר מיוצרות ברחבי איטליה הינו העובדה כי למרות שמדובר בגלידה איטלקית, בכל גלידריה תיפגשו גם טעמים ומרקמים שונים של אותו טעם, דבר אותו איטלקים גאים לחשוף בפני כל אדם שחוקר את הייצור של הגלידה המיוחדת הזו. מעבר לכך תהליך הייצור של הגלידה האיטלקית, מאופיין בהכנסה של אוויר בכמויות שהינן קטנות יותר, אם נשווה זאת לתהליך ההכנה של גלידות שאינן איטלקיות.

הגלידה האיטלקית עושה עלייה
המהגרים האיטלקיים הביאו עימם את הגלידה האיטלקית להיכן שמיקמו את עצמם מחדש, ובכך הגלידה האיטלקית החלה להיות נפוצה ואהובה בכל רחבי העולם, וכיום אף ניתן לראות אותה מופיעה בשלל אטרקציות לאירועים לכל הגילאים. כי הרי גלידה כולם אוהבים.  בין יתר העולם הגלידה האיטלקית הגיעה גם לארץ הקודש וגם כאן נוכל למצוא ייצור של גלידה לפי המסורת האיטלקית , כך גם אנחנו יכולים להתענג על אותם מרקמים מיוחדים וטעימים כל כך!

אם טרם יצא לכם לטעום גלידה איטלקית מחכה לכם תענוג אמיתי, ואין ספק שתלמדו להכא את ההבדלים בטעמים של גלידה איטלקית איכותית, עד כי בפעם הבאה כבר תעדיפו בצורה ברורה את הג'לאטו הממכר על פני גלידות תעשייתיות שאינן עומדות במבחן הטעם של הממתק האיטלקי.