מסעדות באיטליה

מסעדות באיטליה – איך אומרים פיצה באיטלקית?

חושבים שאתם מכירים אוכל איטלקי? בביקור באיטליה תגלו כי הקשר בין האוכל האיטלקי שאתם מכירים מבית ובין האוכל המוגש במגוון מסעדות באיטליה אינו רב במיוחד… כך לדוגמא, בעת ביקור במגוון מסעדות באיטליה, יתכן ותגלו כי מנות הפסטה גדולות יותר, הפיצה רחבה יותר, ואלה לא נעלמות מהשולחן עד אשר תסיימו הכל. מתכננים ביקור בעיר המגף ותוהים אודות מסעדות מומלצות באיטליה שאתם צריכים להכיר? כל ההסברים לפניכם (עד הטיסה, הכנסו למצוא מסעדות מומלצות בארץ).

מסעדות באיטליה – הסבר כללי

מסעדות באיטליה נחלקות לשלושה סוגים מרכזיים:

  1. 1. מסעדות באיטליה ופיצריות אליהן באים אנשים על מנת לאכול בזול ולשבוע במהירות. אלה קרויות Pizzeria או Osteria , ובהן אפשר למצוא תפריט מצומצם הדומה למסעדות פועלים.
  2. רמת ביניים של מסעדות באיטליה קרויות Trattoria. אלה הן מסעדות מעט יקרות יותר המגישות אוכל בסיסי וטוב. במרבית מסעדות באיטליה אלה אין כלל תפריט, כי אם נדרש פשוט לשאול את המלצר מה מגישים היום.
  3. מסעדות באיטליה היקרות ביותר נקראות Ristorant. אלה הן המסעדות הטובות ביותר, אולם בהן חשוב להיזהר מתפריטי התיירים (Menu Turistico), או במילים אחרות – בהיכנסכם אל מסעדות באיטליה אלה, בקשו תמיד את התפריט המקומי.

בבואכם אל מסעדות באיטליה, נסו לחפש את אותן מסעדות בהן סועדים המקומיים. המלצה זו תקפה לכל מקום בעולם כמעט, ובאיטליה על אחת כמה וכמה, שם מתקיימת הפרדה משמעותית בין מסעדות באיטליה המיועדות לתיירים או לתושבים מקומיים.
אם אתם מגיעים לאיטליה והתקציב שלכם מוגבל, נסו לבדוק את אפשרות הסעודות בפאבים ובבארים, שם מגישים מנות חמות (דגים, בשרים ופסטה) או מנות קרות (אנטיפסטי, נקניקים וסלטים) גם בשעות הצהרים. ארוחה שכזו תעלה כ-10 יורו. אפשרות נוספת היא לרכוש פיצה לפי משקל – אלה הן ריבועי פיצה הנחתכים במקום ונמכרים על פי משקלם – אפשרות טובה אף היא להעביר במהירות את הרעב עד אשר תיכנסו אל מסעדות באיטליה.

מסעדות באיטליה – שעות פתיחה ופעילות

חשוב לדעת, כי שעות הפתיחה והפעילות של מסעדות באיטליה הן קבועות למדי. בשעות הצהרים למשל, נפתחות המסעדות בשעה 12:00 ונסגרות ב-14:00, או אז נפתחות שוב מחדש רק ב19:00 לארוחת הערב. אם תהיו רעבים בין לבין, תוכלו להסתפק בדוכני הרחוב או בפיצריות שנותרו פתוחות, אולם נסו להתאים ככל האפשר את הפסקות האוכל בטיול שלכם לשעות הפעילות של מסעדות באיטליה.
דעו, כי אל מחיר המנות שמגישות מסעדות באיטליה מתווספים גם דמי עריכת שולחן (כ-2 יורו לסועד). נסו להימנע ממסעדות של שירות עצמי (שם נדרש בדרך כלל לדעת איטלקית), ונסו להתרחק מאותן מסעדות באיטליה הממוקמות בלב אזורי התיירות. אלה תמיד תהיינה יקרות יותר, ועדיף להתרחק כשני רחובות אל מסעדות באיטליה מעניינות וזולות משמעותית.

מסעדות באיטליה – סדר הארוחה

סדר הארוחה המוגשת במסגרת מסעדות באיטליה הוא בדרך כלל קבוע – המנה הראשונה היא אנטיפסטי, לאחריה פסטה כמנת ביניים ומנה עיקרית – בשר. לקינוח מוגשות מנות מתוקות וגבינה. אנחנו, כישראלים, נוטים בדרך כלל שלא להזמין ארוחות מלאות בעת ביקור בתוך מסעדות באיטליה , מה שעשוי לגרום לעיתים לבלבול ומהומה לא קטנה. מצד שני – הם כבר רגילים לתיירים מוזרים כמונו, היושבים לשולחן ובו סועד אחד אוכל פסטה והשני – בשר בלבד. חשוב גם לדעת, שאת הפסטה בתוך מסעדות באיטליה, אוכלים רק במזלג, וכי התמיכה בכף היא המצאה ישראלית בלבד (ובינינו, קצת מיותרת…).

מרבית ארוחות של מסעדות באיטליה מלוות ביין מקומי וזו גם ההמלצה שלנו – להזמין תמיד את יין הבית. אם אתם לא שותים אלכוהול, הסתפקו במים. הזמנת משקאות תוססים תפסול אתכם מיד…

מידע נוסף:
קייטרינג חלבי כשר
סושי משלוחים